Waarom

biopagne-page-1

Waarom Biopagne?

Het zijn de gewone mensen die de wereld verbeteren. Mensen zoals jij en ik. Mensen die geloven dat een beetje luxe niet slecht hoeft te zijn. Wij houden van bubbels. Maar we houden niet van de manier waarop de meeste bubbels gemaakt worden. Dat kan anders en dat kan beter. 100% biologisch en veganistisch, van de druif tot de verpakking. Dat bestond nog niet, dus we zijn het zelf gaan maken!

6-300x122

Rommel? Nergens voor nodig

Wijn bestaat al duizenden jaren. Lang voor de uitvinding van kunstmest, genetische manipulatie en landbouwgifstoffen werd er al uitstekende wijn gemaakt. Waarom zou dat nu anders moeten? Wij zijn ervan overtuigd dat je een natuurproduct zoals wijn het beste zo natuurlijk mogelijk kunt produceren. In andere woorden: zonder twijfelachtige hulpmiddelen en trucjes en zonder allerlei overbodige rommel achter te laten. Gewoon, met gezond verstand en een beetje hulp van de natuur.

5-300x198

Van huis uit goed!

Gezond verstand speelt een grote rol bij onze beslissingen. Zelf genieten en iets moois maken, zonder dat anderen daar last van hebben. Zo zou het eigenlijk altijd moeten, dat lijkt ons logisch. De wereld netjes achterlaten voor je kinderen, daar hoef je toch niet lang over na te denken?

De mensen achter Biopagne

Biopagne wordt gemaakt door Florian en Daniel. Twee jeugdvrienden uit het Duitse Bergstrassegebied met een internationale kijk op de wereld. Het idee voor de Biopagne ontstond in een café in Breda tijdens een goed gesprek over thuis, duurzaamheid en mousserende wijn. Er is die avond overigens vooral bier gedronken.

Daniel&Flo

Florian

Florian komt oorspronkelijk uit Heppenheim. ‘Waar ik ben opgegroeid is er bijna geen plek te vinden waar je niet uitkijkt over wijngaarden.” Na zijn studie werkte Florian eerst enkele jaren in Italië en sinds 2009 woont hij in Utrecht in Nederland.

Tijdens zijn persoonlijk reis is Florian hartstochtelijk geïnteresseerd geraakt in duurzaam leven. Hij is ervan overtuigd dat een luxe ook duurzaam kan en dat alleen duurzaamheid niet genoeg is. “Met Biopagne bewijzen we dat duurzaamheid en kwaliteit hand in hand gaan. Duurzame productie is ons uitgangspunt, het neerzetten van een superieur product ons uiteindelijke doel.”

Daniel

“Naast sport, waarbij ik Florian ooit heb leren kennen in de 90’s, speelt lekker eten een grote rol in mijn leven. Daarom heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt en ben ik voedingstechnologie gaan studeren in Frankfurt.”

Zijn eerste wetenschappelijke ervaring met (mousserende) wijn had Daniel tijdens een stage bij een wijnkundig instituut in de buurt van Christchurch, Nieuw-Zeeland. Nog veel dieper ingaan op de materie kon hij tijdens het behalen van zijn doctorstitel aan het Deutsches Weininstitut in Giesenheim.

Zoals hij zelf zegt over Biopagne: “Traditionele productietechnieken zoals ze die al eeuwen gebruiken bij het maken van Champagne gecombineerd met kennis, geduld en passie heeft ons al tot hier gebracht. En dit is pas het begin…”