Biopagne

biopagne-page-3.1

Biopagne

Het idee is eenvoudig: biologische en veganistische bubbels van de hoogste kwaliteit. Gemaakt op de traditionele manier. Met de hand geoogste druiven, minimaal 11 maanden in de fles gerijpt en dan pas naar jou toe. En zoals het hoort als je geeft om de wereld: biologisch en veganistisch.

7-300x215

De wijn

Hoe Biopagne wordt gemaakt? Met een combinatie van de beste technieken uit de traditionele wijnbouw, gezond verstand en hulp van de natuur. De druiven plukken we met de hand. Na strenge selectie, in de koele uren van de vroege ochtend. Zo krijg je de beste druiven en hou je ze goed. Voor zowel het vervoer van de druiven als het persen gebruiken we alleen de zwaartekracht. Daarna mag de natuur haar werk doen. De sedimentdeeltjes bezinken vanzelf en dan begint het gisten dat druivensap in wijn verandert. Eerst 3 weken bij een gemiddelde temperatuur van 15 ° C, daarna nog minstens 11 maanden in de fles voordat het bij jou terecht komt.

8-300x209

 

Biologisch? Gecertificeerd!

Eerlijk en puur, dat moest onze wijn zijn. Dat is gelukt en gelukkig vinden niet alleen wij dat. Ook de toezichthouders op biologische wijn zijn het eens met wat we doen. Met trots mogen we zeggen dat we zowel het ECOVIN-label als de Europese Bio-certificering hebben verdiend met onze biologische bubbels.

certificates

Hoe voldoet Biopagne aan deze strenge keurmerken?

De eisen voor zowel ECOVIN als de Europese Bio-certificering sluiten direct aan bij de manier waarop wij graag wijn maken:

  • Met aandacht voor het milieu geproduceerd
  • Geen gebruik van gif
  • Geen synthetische mest
  • Geen genetisch gemanipuleerde planten.

Meer lezen over de certificering?

Is Biopagne veganistisch?

Yes! Omdat wij ervan overtuigd zijn dat dierlijke ingrediënten niet nodig zijn!

Wijn is een natuurlijk product uit de sap van druiven. Om deze troebele sap te zuiveren wordt in de industriële productie gelatine gebruikt. Gelatine is bevat dierlijke ingrediënten (wiki https://nl.wikipedia.org/wiki/Gelatine). Maar dat kan ook anders! In onze productie maken we voor het zuiveringsproces gebruik van een natuurlijke klei (betonit).

In bijna alle standaard etiketten worden dierlijke ingrediënten gebruikt in het papier, de lijm en de inkt. Bij ons is dat niet zo! Onze etiketten zijn gerecycled, veganistisch en natuurlijk afbreekbaar.

We zijn een trots dat Biopagne 100%  vegan is!

 

De fles

We hebben lang gezocht om de mooiste en duurzaamste fles te vinden voor onze biologisch veganistische bubbels. Een speciale wijn verdient een speciale fles. Na een lange zoektocht met vallen en opstaan hebben we nu een fles waar we trots op zijn. Van gerecycled glas uiteraard. Voor het design gebruiken we een decoratie in het glas. Dat is niet alleen mooi, maar is ook de meest milieuvriendelijke manier van decoreren. De etiketten zijn van gerecycled papier, veganistisch en biologisch afbreekbaar.

Verpakking en vervoer

Voor de verdere verpakking gebruiken we gerecycled papier en inkt en lijm zonder dierlijke ingrediënten. Dit geldt voor de dozen, etiketten en zelfs het plakband. Ook de bezorging houden we natuurlijk zo schoon mogelijk.

Onze website, onze energie en onze bank

Wij hosten de Biopagne website en webwinkel bij een duurzame aanbieder met een groen en CO2-neutraal datacentrum, door Greenhost gecertificeerd. In al onze productieprocessen maken wij enkel gebruik van groene stroom. Om zaken te doen hebben wij bewust voor een groene bank gekozen. Deze bank investeert alleen in duurzame projecten en producten en vereist een gedragscode van hun klanten.n Codex an seine Kunden.